keskiviikko 27. elokuuta 2014
Australian paikallistuulet
Australian rannikolla esiintyy merituulia (syntyvät meren ja maan lämpötilaerojen tasoittuessa), ja sisäosissa vuorituulia (vuoren huipulta virtaa yöllä jäähtynyttä ilmaa). Laskutuulia (vuoristosta tai korkealta jäätiköltä puhaltava yleensä kylmä tuuli) esiintyy myöskin vuoristossa.
maanantai 25. elokuuta 2014
Australian valaistusvyöhykkeet
Maapallo on jaettu kolmeen valaistusvyöhykkeeseen. Australia on näistä kahden, tropiikin (0-23 astetta S) ja keskileveyksien (23-66 astetta S), alueella. Valoisan ja hämärän aika vuorokaudessa on jakautunut melko tasaisesti johtuen siitä, että Australia sijaitsee suurelta osin tropiikin valaistusvyöhykkeellä. Myöskään vuositasolla eli eri vuodenajoilla ei ole suurta eroa valaistuksen osalta. (pahoittelen, jos jokin asia on tässä osiossa väärin, jouduin soveltamaan paljon.)
tiistai 19. elokuuta 2014
Australian aikavyöhykkeet
Australialla on kolme aikavyöhykettä, jotka ovat UTC+8, UTC+9,5 ja UTC+10 (Greenwichin observatorion aika+kartalla näkyvä tuntimäärä). Samoja vyöhykkeitä on esim. Kiinalla, Venäjällä ja Uusi-Guinealla. Australian aika saadaan paikasta riippuen lisäämällä Suomen aikaan 6-8 tuntia.
maanantai 18. elokuuta 2014
Esittelen alueeni
Hei! Tässä blogissa esittelen ja tutkin Australiaa. Niin kuin kuvista näkee, se sijaitsee eteläisellä pallonpuoliskolla. Australia kattaa ainoana valtiona kokonaisen mantereen. Sen nimi tulee latinankielisestä sanasta australis, joka tarkoittaa eteläinen. Australian asukasluku on nykyään n.22,3 miljoonaa. Väestö on keskittynyt enimmäkseen suuriin rannikkokaupunkeihin, kuten Sydneyyn tai Melbourneen. Asukkaista n.2,2 prosenttia on alkuperäisasukkaita eli aboriginaaleja.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)